Osnovne informacije  flower-kronau hiske  Splošni pogoji

Kronau Chalet Resort – naše majhno naselje – je zaseben objekt s počitniškimi hišami in posestmi za najem. Upravlja ga podjetje Euro Bajta d.o.o., registrirano pri vseh potrebnih lokalnih in državnih institucijah RS za opravljanje dejavnosti z vsemi dovoljenji in odgovornostjo.

Dogovor

Osnovne informacije in splošni pogoji so osnova za najem naših počitniških enot. Ta splošni dokument, ki zajema pogoje, opredelitve, opozorila in pojasni medsebojne obveznosti, ga sprejemamo ( mi/najemodajalec in vi/najemnik ) kot dogovor, ki ga bomo v morebitnem primeru sporov uporabili kot osnovo za reševanje.

Prosimo vas, da ga pozorno preberete, preden potrdite vašo rezervacijo, s čimer zagotavljate in potrjujete razumevanje in pričakovanja najema počitniškega objekta.

V primeru sodnega spora se ta rešuje na okrajnem sodišču na Jesenicah/Slovenija.

OSNOVNE INFORMACIJE

 

Bistvene opredelitve

»MI« Kronau Chalet Resort, upravljalec Euro Bajta d.o.o. ( d.š. SI58562672 ), Kranjska Gora, Slovenija ( najemodajalec ), odgovorna oseba Dejan Košir ( državljanstvo RS ).

»VI« oseba, imenovana na obrazcu za rezervacijo oz. glavna oseba, ki prevzame vso odgovornost za »celotno skupino« in polno najemno obdobje.

»NAJEMNO OBDOBJE« je čas najema, ki se začne s prevzemom posesti ( check-in ) od 16:00 popoldan na dogovorjeni datum najema in se konča do 10:00 dopoldan (chech-out) na dogovorjeni končni datum.

»NAJEM POSESTI« mi oddamo, vi pa prevzamete posest/objekt v uporabo z odgovornostjo.

»REZERVACIJA« je vnaprejšen zakup določene enote/posesti za določeno časovno obdobje. To pomeni, da bomo le za Vas zaprli določeno enoto za določeno obdobje na trgu in s tem zaustavili prodajo. Vsa naknadna povpraševanja bodo za to obdobje zavrnjena.

Kdaj je rezervacija potrjena? Glej pod: postopki za rezervacijo.

OPOZORILO: Cena najema ne vključuje morebitne nenamerno ali namerno povzročene škode. Glej: Varščina pod Splošni pogoji.

»BREZ REZERVACIJE« oz. »LAST MINUTE« zakup »iz danes na jutri« je možen, če nas pokličete dan pred načrtovanim prihodom. V primeru razpoložljivosti vam bomo ponujeno enoto ustrezno pripravili in oddali za dogovorjeno obdobje (predhodni telefonski ali ustni dogovor) oz. takoj, če smo razpoložljivi in pripravljeni ta trenutek oddati nastanitev kot potrebno.

Kako do rezervacije?

Predlagamo, da si podrobno ogledate našo spletno stran, ki nudi vse potrebne informacije za vašo pravo odločitev.

Imamo 3 načine, s katerimi si lahko zagotovite rezervacijo za najem naših enot. V vseh treh primerih je potrebno razumeti in sprejeti ta splošni dokument, kot zapisano uvodoma.

 • POVPRAŠAJ ZA REZERVACIJO: ta nastavitev z nekaj več koraki omogoča jasno urediti in izvesti rezervacijo po določenem postopku. Vedno bomo z veseljem naredili dodaten korak in odgovorili na vaša morebitna dodatna vprašanja med obveznim postopkom.
 • REZERVIRAJ ZDAJ: omogoča takojšnjo rezervacijo z neosebnim rezervacijskim sistemom, praktično z enim korakom. Rezervacija je mogoča s specifičnimi pogoji, 100 % kartičnim vplačilom in sprejetjem tega dokumenta.
 • LAST-MINUTE: je telefonska rezervacija »iz danes na jutri« oz. najem od danes naprej. Glej pod bistvene opredelitvebrez rezervacije ( zgoraj v tem dokumentu ).

Kako lahko plačam?

Imamo 3 načine možnosti plačila:

 • IBAN nakazilo/plačilo – naš glavni način – bančna transakcija, je najbolj siguren in varen način za obe vpleteni stranki.
  Ko POVPRAŠAJ ZA REZERVACIJO boste skozi predpisan postopek prejeli IBAN Račun oz.2 Računa za predplačilo, kar je osnova za vaše bančno nakazilo/plačilo na račun našega podjetja Euro Bajta d.o.o. z vso legitimnostjo.
  V tej opciji CC plačila ( kartična plačila ) sprejemamo oz. izvedemo le izjemoma, kadar je to vaša izrecna želja oz. edina možnost. V telefonskem pogovoru vam bomo obrazložili postopek plačila in vam poslali »obrazec za CC plačilo« v izpolnitev. Če izberete to možnost, vam zaračunamo dodatne 3% na dogovorjeni znesek. Po prejetju izpolnjenega obrazca z vašimi podatki, bomo po postopku bremenili vašo kreditno kartico.
 • CC plačilo – 100 % kartično plačilo izvedemo ob izbrani opciji REZERVIRAJ ZDAJ s »faceless booking« sistemom. Glej postopek.
  OPOZORILO: Pozorno si poglejte vse pogoje ( plačilne, odpovedne in druge ) za izvedbo tovrstne ( REZERVIRAJ ZDAJ ) rezervacije.
 • Gotovina – vsa plačila na dan odhoda ( preostanek; turistična taksa ali polno plačilo najema, ko “LAST MINUTE” opcija ) sprejemamo le v gotovini.

Kaj dobite pri nas in naša (ne) odgovornost

Oddali vam bomo čist, urejen in dobro vzdrževan objekt, klasificiran s srednjo do višjo kategorijo. Vsa oprema, pohištvo in naprave so dobre kakovosti višjega cenovnega razreda.

 • Zagotavljamo, da objekt nudi vse, kar je oglaševano in opisano v specifikacijah.
 • Na razpolago smo vam za vsa dodatna vprašanja pred začetkom najema. Odzvali se bomo tudi na vaše dodatne želje (če so izven dogovorjenega) pred in v času najema, vam odgovorili in poskušali ustreči.
 • Vse vgrajene ali premične naprave (kuhinjske, električne in druge) s CE certifikati so redno vzdrževane (nekatere tudi redno strokovno pregledane po zakonu RS), kakovostne in bodo na voljo za varno uporabo.
 • Kuhinja bo zadostno opremljena s kuhinjskimi aparati, posodo, kozarci, jedilnim priborom, manjšimi pripomočki, tabletami za pomivalni stroj … glede na dovoljeno zasedenost.
 • Ob prihodu bo objekt primerno ogret na ustrezno bivalno temperaturo.
 • Postelje bodo pripravljene s sveže oprano in kakovostno posteljnino, vsaka oseba dobi set brisač. Kadar gre za daljši najem (nad 10 nočitev), menjamo posteljnino in brisače 1-krat tedensko.
 • Zagotavljamo vam kabelsko TV (paket 40 domačnih in tujih programov), brezplačen Wi-Fi, dostopen s kodo – storitve so oskrbovane z zasebnim operaterjem Telemach.
 • Na razpolago je vrtna oprema (le poleti); miza, stoli/ležalniki, senčnik in premični žar/BBQ (po predhodnem naročilu).
 • Zasebni parkirni prostor (2), ki ga ob novozapadlem snegu tudi očistimo.
 • V ceno je všteto: 1-krat otroška postelja s posteljnino in otroški kuhinjski stol (če je potrebno); možnost pranja perila (ko je najem daljši od 1 tedna); drva za kamin (le pozimi); elektrika, končno čiščenje (ko je najem 3 nočitev ali več).
 • Ne odgovarjamo: za kakršnokoli izgubo, škodo ali poškodbo, povzročeno zaradi okvare/napake ali zaustavitve od oskrbe javnih storitev; ali za katerokoli začasno okvaro/napako v objektu, vključno z ogrevanjem, oddajo TV signala, internetnih storitev; ali kakršnokoli izgubo, škodo ali poškodbo, povzročeno zaradi razmer, ki presegajo zmožnost našega nadzora, vključujoč neugodne vremenske razmere.
 • Objekt bo za prevzem in naselitev na voljo od 16.00 popoldan na dogovorjen prvi dan rezervacije, do 10.00 dopoldan zadnjega najemnega dne.
 • Varščine trenutno ne zaračunavamo, vendar bomo ob morebitni storjeni škodi, povzročeni namerno ali nenamerno, zaračunali našo izgubo.

Vaša odgovornost

Kupec najema in tako dobi v uporabo objekt 1. kategorije za določen čas.

 • Dogovorjeno najemnino nam boste plačali, kot je predpisano v obrazloženih postopkih z določenimi ali oz. dogovorjenim načinom plačila.
 • Zamuda pri vsakem plačilu bo predstavljala vašo odpoved rezervacije ( razen če je dogovorjeno drugače, kot je predvideno v postopkih ).
 • Medtem ko boste prevzeli objekt in se nastanili, prebrali splošna hišna pravila … prevzemate vso odgovornost do primernega ravnanja s to lastnino, pohištvom, oblogami in vso opremo. Objekt nam boste vrnili v enakem stanju, kot ste ga prevzeli.
 • Priporočljivo je, da bivate mirno in neškodljivo sosedom in okolici z upoštevanjem JRM. Aktivnosti, ki so v nasprotju z zakonom, lokalnimi odloki ali veljavnimi predpisi v zvezi z zdravjem in požarno varnostjo, niso dovoljene. Kršitev teh pogojev ima lahko za posledico takojšnjo prekinitev najema in odvzem vseh plačil. Objekt oz. prostori se lahko uporabljajo samo za stanovanjske, bivalne namene. Zabave, sestanki ipd. so izrecno prepovedani.
 • O morebitnih pomanjkljivostih, okvarah na opremi, napravah, strojih ali nedelovanju le-teh, nas boste nemudoma obvestili, da bomo poskrbeli za popravilo ali zamenjavo v čim krajšem razumnem času.
 • Omogočili boste vzdrževalcem, čistilnemu osebju, predstavniku lastnika in lastniku razumen in ustrezen dostop do lastnine za namene popravila in vzdrževanja.
 • S številom oseb, ki bodo bivale, ne boste presegli največje dovoljene zasedenosti oz. kot rezervirano ali drugače dogovorjeno. Zaradi naše odgovornosti do prijave gostov v enoti lahko bivajo le osebe, ki so prijavljene na naslovu.
 • Odgovarjate za lastno bivanje, vključujoč kakršnekoli telesne poškodbe ob neprimerni in nenormalni uporabi objekta, naprav … ter za svojo lastnino in predmete.
 • Uporaba objekta je dovoljena le vam, ki ste ga najeli in nikomur drugemu ( hipotetično – tretja stranka ).
 • Znotraj objekta je prepovedano kaditi ( tudi ob morebitnem odprtem oknu v določenem prostoru ).
 • Odpadke boste primerno ločevali in jih odlagali v posebnem prostoru. Partnerska javna služba jih tedensko odvaža v reciklažo.
 • Sledili boste navodilom za check-out, kot predvideno po naši proceduri ali kot dogovorjeno, dan pred načrtovanim odhodom.

SPLOŠNI POGOJI

 

Cene in doplačila

CENE naših cenikov so v evrih (€) in vključujejo DDV (VAT) 9,5%. Lokalna turistična taksa ( 1,27 € za osebe 18+ in 0,63 € za osebe 7–18, na osebo na noč ) ni vključena v ceno najema, prav tako ne tudi druge storitve.

 • Te cene veljajo le, ko je rezervacija sklenjena direktno z nami v enem od treh načinov, ki jih nudimo.
 • Cene oz. končna cena, ko je najem/rezervacija sklenjena preko drugih ponudnikov (naših partnerjev), je lahko višja zaradi morebitno vključenih drugih doplačil, storitvenih stroškov, dodatnih provizij ipd.

OPOZORILO: Poleg morebitne drugačne cene vas opozarjamo na možnost oz. pozornost do morebitnih dodatnih pogojev teh ponudnikov pri sklepanju rezervacije!

DOPLAČILA

 • Lokalna turistična taksa: 1,27 € za osebe 18+ in 0,63 € za osebe 7–18, na osebo na noč
 • Vsaka oseba nad dovoljeno zasedenostjo, se obračuna: 20€ + turistična taksa na noč
 • Pes – po dogovoru sprejemamo samo manjše, hišne pse ( do 5/6 kg ):  5 €  na noč
 • Pranje perila omogočamo, ko najem nad 10 nočitev ( prvič brezplačno ):  8 €
 • Končno čiščenje:  50 €

Pogoji plačila za rezervacijo

 • Ko izbereš REZERVIRAJ ZDAJ, ( glej postopek rezervacije:

Z izvedbo te rezervacije boste preko sistema takoj bremenjeni ( vaša kreditna kartica ) za celotni znesek ( 100% ). Turistična taksa se plača na dan odhoda v gotovini.

 • Ko izbereš POVPRAŠAJ ZA REZERVACIJO, ( glej postopek rezervacije:

Po vaši potrditvi rezervacije oz. alternativne ponudbe boste prejeli našo potrditev/»začasno rezervacijo« in 1 IBAN račun za predplačilo v višini 50% končne cene najema, z rokom plačila ( 5 delovnih dni) . Ko je vplačilo izvedeno ( ko so sredstva na našem računu ), prejmete še uradno potrditev vplačila in rezervacije. 5 tednov pred prihodom vam bomo poslali 2 IBAN račun za predplačilo v višini 20% ( ali 50%, če gost zeli vplačati vse preko Bančne transakcije, v izogib plačilu zadnjih 30% v gotovini na dan odhoda ) kateri se plača do 4 tedne pred prihodom.
Dokončnih 30% + Lok.Tur.Taksa 1,27/0,63 euro ali le Lok. Tur. Taksa, se plača na dan odhoda s prejetjem originalnega koncnega računa ( plačilo je mozno le z gotovino ).

OPOZORILO: V primeru neplačane obveznosti ( razen če je drugače dogovorjeno ) v predpisanem/dogovorjenem roku to smatramo kot vašo odpoved. Rezervacija bo od tega trenutka naprej NIČNA. Glej spodaj odpovedna politika.

Za rezervacije znotraj 4 tednov pred prihodom izstavimo le en IBAN račun za predplačilo v višini 70% končne cene najema. Razlika in lokalna turistična taksa se plača na dan odhoda v gotovini s prejetjem končnega računa.

 • Ko izbereš LAST-MINUTEglej postopek ) rezervacije:

Polni končni znesek ( 100% ) kot dogovorjeno, s turistično takso se plača na dan odhoda v gotovini.

Varščina

Trenutno ne zaračunamo v naprej ali deponiramo določena sredstva za primer povzročene škode, vendar bomo ob storjeni (večji) škodi, povzročeni namerno ali nenamerno, zaračunali našo izgubo. Objekt ni zavarovan za vaša dejanja, za katera prevzemate odgovornost ( Cene poškodovanih kosov bodo lahko višje kot nabavne cene ).

Odpovedna politika

Z rezervacijo se določeno obdobje/enota zapre na trgu, zato bodo vsa ostala povpraševanja zavrnjena oz. morebitne rezervacije drugih strank/gostov, zaradi tega, ne morejo biti za nas pozitivno realizirane. V kolikor niste sigurni v končni nakup oz. »zakup termina«, lahko poskusite z »last-minute« možnostjo in nas pokličite dan, dva pred želenim prihodom ali pa se ustrezno zavarujte.

Če/ko je bil izdan 2 IBAN Račun za predplačilo in obveznost ni bila poravnana do roka plačila, vas bomo ustrezno opomnili in pozvali, da to storite do novega roka plačila. V kolikor bo obveznost še vedno neporavnana ( razen, če posebej ali drugače dogovorjeno; zamuda zaradi tretje stranke ) bomo to smatrali kot vaša odpoved. Rezervacija bo od tega trenutka naprej NIČNA.

OPOZORILO: Če 2 IBAN Račun za predplačilo ni bil izdan se razlika, do končnega zneska, kot po potrjeni ponudbi, poplača skupaj s turistično takso na dan odhoda.

Kasnejši prihod ali predčasen odhod ( razen, če posebej dogovorjeno ) kot rezervirano zaradi razlogov omenjeno uvodoma ne spremeni končne cene.

Ko/če ni prihoda na rezervirani dan prihoda ( razen če je predhodno drugače dogovorjeno ), imamo pravico z naslednjim dnem znova prodajati to obdobje. Izdan bo končni račun ( no-show ) z že zavedenimi sredstvi, davki in brez turistične takse. V tem primeru stranka ni opravičena do kakršnegakoli povračila ali vnovčitve že vplačanih sredstev.

V primeru kakršne koli odpovedi ( pisne odpovedi ali avtomatične odpovedi/ ko obveznosti ne poravnane ) bodo do tedaj vplačana sredstva zadržana in nepovrnjena.

Vsaka ( le ) pisna odpoved bo obravnavana v skladu z našo odpovedno politiko in tukaj opisanimi pravili.

Vplačana sredstva boste mogoče lahko unovčili ( le ko upravičeno in kot v nadaljevanju, če… ) v drugem, dogovorjenem obdobju glede na našo razpoložljivost in možnosti, če:

Po najboljših močeh se bomo potrudili in znova odprli to najemno obdobje na trgu. Če bomo uspeli znova prodati to najemno obdobje, »vaš zakupljeni termin«, mogoče z dodatnim reklamiranjem ipd., boste upravičeni do unovčitve vaših plačanih sredstev. O situaciji vas bomo obvestili takoj, ko/če obdobje ali del obdobja uspešno znova prodamo. Sicer pa ob neuspeli ponovni prodaji sredstev ne povrnemo.

OPOZORILO: Višina sredstev se lahko zmanjša za “out-of-pocket” stroške ( 50€ ), razne stroške, ki bi jih imeli z iskanjem alternativnih gostov, vključujoč kakršne koli dodatne stroške reklamiranja, morebitne popuste za pozno rezervacijo ( late-booking ) in kakršno koli zmanjšano najemno vplačilo za krajšo rezervacijo v tem obdobju.

V primeru, ko naša odpoved ( izredna situacija, ko vam zaradi določenih posebnih okoliščin ne moremo zagotoviti dogovorjene nastanitve ) vam bomo nemudoma povrnili vsa vaša vplačana sredstva.

OPOZORILO: Izredne nepredvidene situacije ali posebne okoliščine – kot naprimer potres, poplave…

Zavarovanje

Priporočamo, da si zagotovite celovito potovalno zavarovanje, vključno z odpovednim kritjem, zavarovanjem osebnih predmetov in javne odgovornosti.

Kronau Chalet Resort
SI-4280 Kranjska gora | Bezje 19 – 24 | Slovenija | Evropa

Telefon: +386(0)51 356 179 | Fax: +386(0)83807451