Kranjska Gora  flower-kronau hiske  poleti in pozimi

Alpska vas Kranjska Gora je zimski in poletni rekreacijsko-turistični center. Ugodna klima s čistim zrakom za dober spanec, počutje in izvajanje aktivnosti… je temelj za kvalitetni oddih.
Uživali boste klasično Alpsko panoramo s smučanjem, tekom na smučeh itd. pozimi in planinarjenjem, kolesarjenjem in še mnogo več poleti…
Ob glavnih dogodkih, kot so Planica/smučarski skoki, Pokal Vitranc/alpsko smučanje pozimi in Kekčevi dnevi, filmski festival, Harley-Davidson week poleti… so tu še manjši dogodki kot tradicionalne vaške veselice, kulturne prireditve itd., ki se tedensko vrstijo skozi sezoni… s katertimi bo krajevna skupnost poskrbela za dodatna zanimiva doživetja.

POLETNE AKTIVNOSTI

Kranjska Gora vam nudi: kolesarjenje, rolanje, golf , pohodništvo-sprehodi, planinarjenje, plezanje, gobarjenje, odlično kulinariko, ribarjenje, adrenalinske športe, piknike, wellness, casino in še mnogo več.

Pohodništvo in planinarjenje

Kranjska Gora z okolico nudi 32 zavarovanih pohodnih poti ( via ferata ). Tu sta še dve športno-plezalni via ferati ( Kr. Gora in Gozd Martuljek ) in 2 umetni športni plezališči ( plezalna stena ).

Kolesarstvo

Skozi Kranjska Goro oz. našo dolino teče ena lepših kolearskih poti v tej regiji, ki povezuje tri dežele. Od Beljaka preko Trbiža, skoozi Kranjsko Goro do Jesenic je 50 km urejene kolesarske steze.
Ob 16-ih uradnih MTB kolesarskih poteh ima Kranjska Gora tudi urejen kolesarski park z 8-imi progami, ki se vijejo vzdolž pobočja Vitranc in 1 “single track” imenovan Robe Twist, ki je lociran v Karavankah.

Razno

Poleg standardnih poletnih športnih aktivnostih, kot so tek v neokrnjeni naravi, tenis, rolanje… ima Kranjska Gora manjše igrišče za golf, v okolici boste lahko tudi ribarili, nabirali gobe ali pa uživali ob “kopališču” jezero Jasna.

ZIMSKE AKTIVNOSTI

Kranjska Gora vam nudi: smučanje, deskanje, tek na smučeh, sankanje, krpljanje, drsanje, ledno plezanje, otroški vrtec in nordijsko hojo v čudoviti zimski idili.

Smučanje in deskanje

Smučišče v Kranjski Gori obsega 16 km prog po pobočjih Vitranca. Vas leži tik ob smučišču tako, da stopite nanj praktično s parkirišča. Proge so dnevno urejene, posebno ponudbo za nekoliko bolj pogumne pa predstavlja novo nastali park za deskanje. Primerno je za rekreativce, začetnike in družine. Bolj zahtevni pa se lahko preizkusijo na progah, kjer vsako leto poteka svetovni pokal v alpskem smučanju. Kranjska Gora ponuja tudi nočno smuko na smučišču Dolenčev rut, organiziran pa je tudi smučarski otroški vrtec. Za vse tiste, ki želijo izboljšati svoje znanje smučanja ali deskanja, bo poskrbelo kar nekaj smučarskih šol v kraju. Na razpolago so tudi izposojevalnice, kjer si lahko izposodite vso potrebno opremo za vašo rekreacijo.
Smučišča v okolici Kranjske Gore:

Višarje-Monte Lussari, smučišče v Trbižu/Tarvisio, Italija, 27 min. vožnje z avtomobilom
Sella Nevea/Kanin, smučišče v Sloveniji in Italiji, 38 min. vožnje z avtomobilom
Gerlitzen, smučišče v Avstriji severno od Villacha/Beljaka, 38 min. vožnje z avtomobilom
Nassfeld, smučišče v Avstriji ki leži ob Hermagorju, dostopno pa je tudi z italijanske strani, 60 min. vožnje
Vsa smučišča imajo urejena parkirišča.
Karte za vsa smučišča lahko kupite v Kranjski Gore.

Tek na smučeh

Za tek na smučeh je urejenih več kot 50 km prog, ki vodijo mimo Podkorena proti Ratečam, od koder lahko nadaljujete po italijanski strani ali pa zavijete na nekoliko bolj zahtevno progo v Planico in naprej v Tamar, kjer boste uživali v neokrnjeni naravi.

Sankanje, krpljanje in drsanje

Sankate se lahko na urejenih sankališčih, ki so ločena od smučišč. Organizirano je tudi nočno sankanje z baklami, krpljanje in turna smuka. Te dejavnosti organizira in vodi lokalna turistična agencija. Drsali pa boste lahko na drsališču pri hotelu Kompas v centru.

Za več informacij si poglej Turizem Kranjska Gora in RTC Kranjska Gora

Kronau Chalet Resort
SI-4280 Kranjska gora | Bezje 19 – 24 | Slovenija | Evropa

Telefon: +386(0)51 356 179 | Fax: +386(0)83807451