Zimske aktivnosti

Zimske aktivnosti

flower-kronau hiskeZimske aktivnosti

Kranjska gora vam nudi: smučanje, deskanje, tek na smučeh, sankanje, krpljanje, drsanje, ledno plezanje, otroški vrtec in nordijsko hojo v čudoviti zimski idili.

VIDEO

kronau flower faviconSmučanje/deskanje

Smučišče v Kranjski Gori obsega 16 km prog po pobočjih Vitranca. Vas leži tik ob smučišču tako, da stopite nanj praktično s parkirišča. Proge so dnevno urejene, posebno ponudbo za nekoliko bolj pogumne pa predstavlja novo nastali park za deskanje. Primerno je za rekreativce, začetnike in družine. Bolj zahtevni pa se lahko preizkusijo na progah, kjer vsako leto poteka svetovni pokal v alpskem smučanju. Kranjska Gora ponuja tudi nočno smuko na smučišču Dolenčev rut, organiziran pa je tudi smučarski otroški vrtec. Za vse tiste, ki želijo izboljšati svoje znanje smučanja ali deskanja, bo poskrbelo kar nekaj smučarskih šol v kraju. Na razpolago so tudi izposojevalnice, kjer si lahko izposodite vso potrebno opremo za vašo rekreacijo.

Smučišča v okolici Kranjske Gore:

pika-kronau-16-16 Smučišče Arnoldstein na tromeji z Italijo in Avstrijo, 20 min. vožnje z avtomobilom
pika-kronau-16-16 Višarje-Monte Lussari, smučišče v Trbižu/Tarvisio, Italija, 27 min. vožnje z avtomobilom
pika-kronau-16-16 Sella Nevea/Kanin, smučišče v Sloveniji in Italiji, 38 min. vožnje z avtomobilom
pika-kronau-16-16 Gerlitzen, smučišče v Avstriji severno od Villacha/Beljaka, 38 min. vožnje z avtomobilom
pika-kronau-16-16 Nassfeld, smučišče v Avstriji ki leži ob Hermagorju, dostopno pa je tudi z italijanske strani, 60 min. vožnje z avtomobilom
pika-kronau-16-16 Vsa smučišča imajo urejeno parkirišče
pika-kronau-16-16 Karte za vsa smučišča lahko kupite v Kranjski Gori

kronau flower faviconTek na smučeh

Za tek na smučeh je urejenih več kot 50 km prog, ki vodijo mimo Podkorena proti Ratečam, od koder lahko nadaljujete po italijanski strani ali pa zavijete na nekoliko bolj zahtevno progo v Planico in naprej v Tamar, kjer boste uživali v neokrnjeni naravi.

kronau flower faviconSankanje, krpljanje in drsanje

Sankate se lahko na urejenih sankališčih, ki so ločena od smučišč. Organizirano je tudi nočno sankanje z baklami, krpljanje in turna smuka. Te dejavnosti organizira in vodi lokalna turistična agencija. Drsali pa boste lahko na drsališču pri hotelu Kompas v centru.